Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید عمرانی رکاوندی (مدیر پایگاه میراث فرهنگی دیوار بزرگ گرگان) با اشاره به وضعیت فعلی این میراث ملی گفت: در سفری که رییس جمهور در سال ۹۷ به استان گرگان داشت، ۷ میلیارد تومان برای پروژه دیوار گرگان مصوب شد؛ بنابراین مصوبه ۳ میلیارد تومان در سال ۹۸ و ۴ میلیارد تومان در سال ۹۹ اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان در سال ۹۸ حدود دومیلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت.

او ادامه داد: تهیه نقشه عرصه و حریم دیوار گرگان و تدوین ضوابط استحفاظی از جمله موارد ضروری برای ثبت جهانی دیوار گرگان است که در سال ۹۸ در صدد تحقق آن برآمدیم. درحال حاضر این مجموعه حریم مصوب ندارد و با توجه به آنکه وسعت دیوار گرگان حدود ۲۰۰ کیلومتر است، با کمبود اعتبارات روبه رو هستیم و امیدواریم در سال ۹۹ بتوانیم فاز نخست و حریم نیمی از مجموعه را مصوب کنیم.

عمرانی رکاوندی با اشاره به آنکه تورهای گردشگری که از دیوار گرگان دیدن می‌کنند متنوع و متعدد هستند، یادآور شد: هرچند در بسیاری از موارد هماهنگی‌های لازم برای دیدن دیوار گرگان با مجموعه پایگاه ملی انجام نمی‌شود اما تعداد زیادی از تورها در مسیر گردشگری خود از دیوار گرگان دیدن می‌کنند. در سال حدود ۲۲ هزار بازدید از دیوار گرگان انجام می‌شود. در این میان نیاز است تا برای تهیه فیلم، تورهای مجازی، وبسایت و ... هزینه شود. البته تمام این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که هنوز تابلوهای راهنما و معرفی مسیر طراحی نشده است و در صدد تهیه این تابلوهای راهنما هستیم.

او ادامه داد: طراحی ایستگاه‌های معرفی در نقاط پربازدید دیوار گرگان و ایجاد سرویس بهداشتی از دیگر برنامه‌های سال ۹۹ است. در سال ۸۴ بخشی از طرح راهبردی چشم انداز گرگان کار شده بود و قصد داریم با اعتباری که در سال ۹۸ اختصاص یافته، این طرح تکمیل و در سال ۹۹ انجام شود. همچنین ایجاد سایت موزه در بخشی که توسط جبرئیل نوکنده کاوش شده بود، از دیگر برنامه‌هایی است که تعریف کرده‌ایم.

به گفته عمرانی رکاوندی طی سال‌های گذشته به دلیل کمبود اعتبارات اختصاص یافته به دیوار گرگان، بسیاری از پروژه‌ها حتا پایه‌ای ترین پروژه‌ها محقق نشده است در این میان آخرین فصل کاوش در سال ۹۵ بود و از آن سال تاکنون، هیچ کاوشی انجام نشده  این درحالی است که بخش عظیمی از دیوار گرگان زیر خاک و نیازمند کاوش است.

او تصریح کرد: ما نیاز داریم تا کاوش‌ها به صورت مستمر در دیوار گرگان انجام شود. این درحالی است که تاکنون فقط ۲ هزار متر مربع از ۲۰۰ کیلومتر دیوار گرگان انجام شده. درواقع می‌توان گفت یک نقطه کوچک از مجموعه‌ای بزرگ کاوش شده.

عمرانی رکاوندی با اشاره به یافته‌های باستان‌شناسی که طی سال‌های گذشته محقق شده است، گفت: از آنجایی که کاوش گسترده‌ای انجام نشده می‌توان گفت نمونه‌هایی از آنچه در این مجموعه موجود است، بدست آمده. از خمره گرفته تا سر پیکان و محل نگهداری مواد غذایی، سفال، سنگ و اشیای فلزی بدست آمده است که تعداد آنها به ۲۰ قلم شی هم نمی‌رسد و در موزه گرگان نگهداری می‌شود.

او درخصوص غذای اصلی مردم گرگان در آن دوره گفت: بر اساس پژوهش‌های انجام شده، قوت غالب مردم آن دوره، گندم، عدس و البته عسل بود. گردو و انگور هم در سبد غذایی آنها قرار داشت و از گوشت حیواناتی مانند گاو و گوسفند، پرندگان و البته ماهی استفاده می‌کردند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی دیوار بزرگ گرگان درخصوص وضعیت مسیر راه‌آهن گفت: قبل از آنکه راه‌آهن کشیده شود، مسیر آنرا مستندنگاری کردیم و راه‌کارها ارائه شده بود. در مسیر سیل ۹۸ نیز در طول مسیر خندق دیوار گرگان کمک کرد تا آب به دریای خزر برود و دیوار آسیب ندید. البته هرچند بخش شرقی دیوار گرگان در سیل آسیب ندید اما در بخش غربی به دلیل بارش‌های شدید، کارگاه‌های کاوش در میان گل و لای رفت. البته یافته‌ها و سازه‌های معماری در دل خاک بود و آسیبی متوجه آن نشد. درحال حاضر نیز مشکل خاصی دیوار گرگان را تهدید نمی‌کند و اگر پروژه عمرانی بخواهد اجرا شود، با تعامل و همکاری که با استان داریم، مدیریت خواهد شد.

او با اشاره به آنکه طی سال‌های گذشته حفاری غیر مجاز در محدوده دیوار گرگان انجام نشده، گفت: از آنجایی که دیوار گرگان به لحاظ اشیاء و آثار تاریخی ضعیف است از این رو تعداد حفاران غیر مجاز به سراغ این محوطه نمی‌آیند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: یونسکو میراث ملی دیوار گرگان ثبت جهانی دیوار گرگان سال ۹۸ سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۴۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه

به گزارش همشهری آنلاین، زیتون پرورده یکی از چاشنی های معروف و محبوب گیلان به حساب میاد و محبوبیتش اینقدر زیاد شده، که در اکثر رستوران ها در سراسر ایران سرو میشه. طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی تفاوت زیادی در طعم و عطر با زیتون پرورده رستورانی و بازاری داره؛ به طوری که اگه فقط یک بار زیتون پرورده رو به روش گیلانی تهیه کنید، دیگه هیچوقت زیتون پرورده رو با روش دیگه ای تهیه نمی کنید.

مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده گیلانی

زیتون ۰/۵ کیلوگرم
گردو ۱۰۰ گرم
رب انار خانگی ترش ۲ قاشق غذا خوری
رب آلوچه ۱ قاشق غذا خوری
آب انار ترش نصف فنجان یا آب نارنج تازه
سیر ۳ حبه متوسط
گلپر ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون رودبار ۲ قاشق غذا خوری
دانه انار ترش یا شیرین ۴ قاشق غذا خوری (الزامی نیست)

سبزی زیتون پرورده

سبزی چوچاق (یک دسته سبزی تازه یا ۲ قاشق غذا خوری سبزی خشک)
سبزی خالواش (یک دسته سبزی تازه یا ۱ قاشق غذا خوری سبزی خشک)

سبزی اصلی زیتون پرورده گیلانی چوچاق هست، بهترین ترکیب برای معطر کردن زیتون پروده چوچاق و خالواش به حساب میاد که مقدار چوچاق باید نسبت به بقیه سبزی ها بیشتر باشه.

بسیاری از افراد سوال میپرسن آیا میشه از سبزی دلال در زیتون پرورده به جای سبزی معطر استفاده کرد؟ با توجه به اینکه دلال ترکیبی از چوچاق، خالواش، نعناع و گشنیز هست، میشه ازش در فصل یا زمانی که به سبزی معطر گیلانی دسترسی ندارید استفاده کنید ولی ترکیب این چاشنی با چوچاق و خالواش خالی، عطر و طعم بهتری پیدا می کنه.

مراحل تهیه زیتون پرورده گیلانی

مرحله اول: انتخاب زیتون مناسب

زیتونی که انتخاب می کنید، تاثیر زیادی روی طعم زیتون پرورده داره.

زیتون نباید مزه دار شده باشه و طعم ترشی یا سرکه و ادویه بده.

اگه زیتون مزه دار نشده در دسترس نیست، زیتون رو چند ساعت داخل آب بذارید تا طعم ترشی و ادویه از بین بره.

مرحله دوم: ساییدن گردو

۱۰۰ گرم گردو رو آسیاب کنید. طوری که نه مثل گردو فسنجان له و خمیر بشه و نه درشت باشه و زیر دندان حس بشه؛ گردو باید پودر بشه.

مرحله سوم: ترکیب مواد با هم

سیر ها رو له کنید و داخل ظرف بریزید، خیلی مهمه که سیر له بشه و خرد نشه؛ چون ما احتیاج داریم عطر سیر با تمام مواد ترکیب بشه. به سیر رب انار، رب آلوچه و گردو رو اضافه کنید. مواد رو هم بزنید، احتمالا مایه خیلی غلیظی بدست میاد (با توجه به غلظت رب انار و رب آلوچه).

حالا کم کم بهش آب انار اضافه کنید و هم بزنید. این کار رو ادامه بدید تا مواد به غلظت مورد نظر شما برسه. اگه از آب انار ترش استفاده می کنید، بعد از هر بار اضافه کردن آب انار مواد رو بچشید تا زیادی ترش نشه.

اگه احساس می کنید ترشی مواد زیاد شده، برای متعادل کردن طعم میشه از نصف قاشق یا یک قاشق رب انار شیرین استفاده کرد.

مقداری سبزی چوچاق و سبزی خالواش رو به نسبت ۲ به ۱ به مواد اضافه کنید. گلپر هم آخر از همه به مواد اضافه کنید.

ریختن روغن زیتون و آب نارنج هم کاملا بستگی به سلیقه شخصی شما داره.

پیشنهاد می کنیم اگه آب انار ترش ندارید، از آب نارنج تازه به جای آب انار استفاده کنید و هردو رو با هم استفاده نکنید.

زیتون پرورده باید حدود ۲ ساعت داخل یخچال بمونه تا طعم مواد به هم منتقل بشه و بعد سرو بشه.

۸نکته مهم برای خوشمزه شدن زیتون پرورده

۱-در بسیاری از رسپی های موجود در اینترنت از آویشن خشک (به عنوان سبزی معطر برای زیتون پرورده) که باعث میشه مزه زیتون پرورده عوض بشه. اگه به چوچاق و خالواش تازه دسترسی ندارید، بهتره از خشک شده این سبزیجات استفاده کنید.

۲- بهترین رب انار رب انار محلی و خالصه، که بسیار زیاد در خوشمزه شدن این چاشنی تاثیر داره.

۳- در رسپی اصیل زیتون پرورده پیاز وجود نداره. بهتره از سیر و پیاز همزمان استفاده نکنید، چون پیاز طعم و عطر سیر رو تحت تاثیر قرار میده و باعث میشه مزه پرورده عوض بشه.

۴- چوچاق مهمترین سبزی در این چاشنیه. هر سبزی ای رو حذف یا جایگزین می کنید، سعی کنید حتما از چوچاق داخل پروده استفاده کنید.

۵- عموما زیتون های ریز مزه بهتری نسبت به زیتون های درشت دارن، همچنین زیتون شکسته طعم بهتری نسبت به کنسروی داره.

۶- حتما برای ترش کردن پرورده از آب انار یا آب نارنج استفاده کنید، حتی آبغوره تازه هم گزینه بهتری نسبت به آبلیمو بازاری به حساب میاد که باعث خراب شدن طعم پرورده میشه.

۷- گردو ایرانی چون مزه شیرینی داره بهترین گزینه برای پروده به حساب میاد. استفاده از گردو کهنه یا نامرغوب ممکنه باعث تلخ شدن پرورده بشه.

۸- هرچقدر از گردو سفید تر و رب انار و رب آلوچه کمتری در پرورده استفاده کنید، رنگش روشن تر میشه. اگه از رب ها بیشتر و گردو تیره استفاده کنید رنگش تیره تر میشه.

روش نگهداری زیتون پرورده

زیتون پرورده ممکنه خیلی زود ترش بشه، کپک بزنه و خراب بشه. برای اینکه مدت زمان طولانی تری طعم خوبش رو حفظ کنه و سالم بمونه نکات زیر رو رعایت کنید.

اگه زیتون رو آب انداختید تا تلخی، شوری یا ترشیش بره، حتما بذارید کامل خشک بشه. مخلوط شدن آب با مایه پرورده باعث میشه خیلی زود کپک بزنه.
به جای آب انار یا آب نارنج از رب انار استفاده کنید. هرچقدر مایه پرورده آبکی تر باشه زودتر خراب میشه.
از روغن زیتون استفاده کنید. با اضافه کردن روغن زیتون لایه ای از روغن تشکیل میشه، که باعث میشه مواد دیرتر خراب بشه.
گرما عامل اصلی زود خراب شدن زیتون پروده هست. این چاشنی رو در یخچال داخل ظرف شیشه ای با درِ بسته می تونید به مدت ۱ هفته
تا ۱۰ روز نگهداری کنید. نگهداری در یخچال با ظرف در باز باعث میشه طعم و بوی بقیه مواد یخچال رو به خودش جذب کنه.
در بعضی رسپی های موجود توصیه میشه، برای از بین بردن تلخی زیتون رو بجوشانید؛ اما این کار باعث نرم شدن و خراب شدن سریع زیتون میشه.

بیشتر بخوانید: چه زیتونی برای تهیه زیتون پرورده مناسب است؟ کد خبر 848691 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان گیلان سبزی خبر مهم زيتون - روغن زيتون آشپزی - دستور پخت رشت- گیلان تغذیه

دیگر خبرها

  • حد کم کردن وزن کجاست؟ نگاهی به شیوه‌های مرسوم در کاهش و تثبیت وزن
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • ۸ نکته مهم برای تهیه یک زیتون پرورده گیلانی اصل + طرز تهیه
  • خوزستان آماده برای سیل احتمالی / نگرانی برای نابودی گندم‌ها
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • پیش بینی گردو خاک و کاهش کیفیت‌هوا در البرز